Het Silestone Institute is een internationaal platform gewijd aan onderzoek en bewustwording rond hygiëne in keukens en badkamers, zowel in openbare als privéruimtes, om een gezonde levensstijl te promoten.

Het instituut focust met zijn activiteiten op woonkeukens, professionele keukens en andere domeinen gelinkt aan de voedingsindustrie of de ziekenhuissector.

De activiteit van het SI richt zich op drie hoofdgebieden:

  • WETENSCHAP EN TECHNOLOGIE

    Het onderzoek van antibacteriële technologie ondersteunen en bevorderen.
  • MAATSCHAPPIJ

    De maatschappij bewust maken van het belang van hygiëne in keukens en badkamers.
  • LEGALITEIT

    De geldige normen analyseren en uitbreiden.

Het doel is een bredere visie te ontwikkelen op gezondheid door niet alleen te focussen op de voedselveiligheid, maar ook op de keuze van materialen en meubels voor keukens, indeling van de ruimte, gewoonten en technologieën.

De adviescommissie van het instituut bestaat uit experts op verschillende gebieden van de voedselveiligheid, professioneel koken, wetenschappelijke communicatie, schoonmaakproducten,, architectuur en design, enz., en de aangeboden studies staan open voor consumenten, professionals en het grote publiek.

Het Silestone Institute richt zich met zijn activiteiten op drie belangrijke domeinen: wetenschap en technologie, maatschappij en wetgeving. In 2014 ontving de publicatie “90 cm Above Floor Level” van het Silestone Institute ‘The Gourmand Award’ voor het beste professionele boek in Spanje. Ook zorgde deze publicatie voor een finaleplaats binnen de internationale Gourmand Awards. Kijk voor meer informatie op dewebsite van het Silestone instituut. .

© Cosentino S.A. All rights reserved