Slide background

Leidend in
onderzoek

Door haar inzet voor en voortdurende investeringen in R&D is Cosentino Group erin geslaagd technologisch geavanceerde producten te creëren zoals Silestone® met zijn bacteriostatische eigenschappen voor bepaalde kleuren, het Dekton® ultracompacte oppervlak, Sensa by Cosentino® graniet en het gerecyclede en ‘Cradle to Cradle’ gecertificeerde oppervlak Silestone® Eco Line.

De producten bieden grote voordelen voor architecten en experten op het gebied van decoratie en bouw, en voor eindgebruikers.

De groep beschikt over een eigen interdepartementaal onderzoeks- en ontwikkelingscentrum op het hoofdkantoor. Het onderhoudt ook een actieve samenwerking met toonaangevende externe deskundigen en instellingen op het gebied van design en engineering.

Corporación Tecnológica (Technologische raad) van Andalusië

In zijn beleid van strategische verdragen maakt het bedrijf deel uit van de Corporación Tecnológica de Andalucía (de Technologische raad van Andalusía), als een van de toonaangevende bedrijven die worden vertegenwoordigd in het bestuur van de stichting van de corporatie. Deze instelling werd in 2005 opgericht door de deelregering van Andalusië met als doel een grotere verbintenis op het gebied van R+D+i tussen universiteiten, bedrijven en de overheidssector te bevorderen.

Grote successen

De ontwikkeling van nieuwe producten is complex en vergt een aanzienlijke investering in tijd en middelen. Het resultaat van deze investering is de huidige leiderspositie van het Silestone® kwartsoppervlak en de creatie van nieuwe baanbrekende materialen zoals het ultracompacte Dekton® oppervlak. In de ontwikkeling van dit laatste materiaal werd 128 miljoen euro en 22.000 uur onderzoek geïnvesteerd.

Centro Tecnológico Andaluz de la Piedra (Andalusisch Technologisch Steencentrum)

Het bedrijf werkt actief samen met het Centro Tecnológico Andaluz de la Piedra (CTAP). Het CTAP is een in 2002 opgerichte privéstichting, die als nationaal technologisch centrum is gehomologeerd door het Spaanse Ministerie van Wetenschappen en Innovatie.

Integraal Managementsysteem

Cosentino Group heeft een integraal R+D+i- managementsysteem dat sinds 2004 wordt gebruikt. Dit systeem heeft zich vanaf het begin verder ontwikkeld volgens een filosofie van voortdurende verbetering. Het bestaat uit diverse onderdelen:

Technologisch observatorium, dat probeert alert te zijn op de nieuwe technologieën die in de sector opduiken.

Ideeën- en projectbeheer, waarmee het bedrijf ideeën van elke willekeurige bron, universiteiten, klanten, leveranciers of eigen medewerkers, kan oppakken.

Beheer van de projectenportefeuille, zodat de projecten op efficiënte wijze worden verwezenlijkt.

© Cosentino S.A. All rights reserved