Slide background

De waarde
van innoveren met
verantwoordelijkheid

Cosentino Group is een internationaal familiebedrijf dat hoogwaardige innovatieve oppervlakken voor architectuur en design produceert en verdeelt.

Door de betrokkenheid van zijn klanten en partners bedenkt dit toonaangevende bedrijf vernieuwende designoplossingen die het leven van mensen waarde geven en inspireren. Een doelstelling die gerealiseerd wordt door baanbrekende merken die stuk voor stuk toonaangevend zijn in hun respectieve segmenten zoals Silestone®, Dekton®, en Sensa by Cosentino®. Technologisch geavanceerde oppervlakken om unieke ruimtes en ontwerpen te creëren voor woningen en openbare ruimtes.

Cosentino, een groeiend bedrijf

De groep baseerde haar ontwikkeling op een internationale expansie, een vernieuwend onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma, respect voor het milieu en duurzaamheid, haar voortdurend engagement tegenover de samenleving en de lokale gemeenschappen waar ze actief is, opleiding, gelijkheid en veiligheid op het werk.

Cosentino Group verdeelt haar producten en merken momenteel in meer dan 80 landen en bestuurt en beheert haar eigen entiteiten in meer dan 29 landen vanuit haar hoofdzetel in Almeria, Spanje.

De multinational omvat 7 productiesites (6 in Almeria, Spanje en 1 in Brazilië), 15 productiecentra voor keuken- en badkameroppervlakken (14 in de Verenigde Staten en 1 in Almeria), 1 intelligent logistiek platform (in Spanje), 2 distributiehubs (in de VS) en wereldwijd meer dan 90 Cosentino Centers (grote distributie- en serviceplatformen). Meer dan 90% van de geconsolideerde omzet van Cosentino Group is afkomstig van internationale markten.

VISIE

Leidend zijn in de markt van oppervlakken met innovatieve merken voor architecturale oplossingen die onze klanten design, waarde en inspiratie bieden.

MISSIE

Een leidend bedrijf zijn dat op een verantwoorde wijze met haar klanten meedenkt in oplossingen over de ontwikkeling van innovatieve en waardevolle oppervlakken voor architectuur en design.
design oplossingen.

WAARDEN

VERBONDEN

Cosentino is ÉÉN: één bedrijf, één project, één familie die dezelfde missie, visie en belangrijkste doelstellingen en waarden blijft nastreven.

BETROKKEN

Bij de kwaliteit, de veiligheid, het milieu, de maatschappij, het enthousiasme, de betrouwbaarheid en de persoonlijke inzet.

TOEGANKELIJK

Voor de klant, de medewerker, de leverancier en de burger.

ONDERNEMEND: INNOVEREND EN BAANBREKEND

Wij hebben een droom die uitgaat van een familie en zich uitstrekt naar een streek, naar een regio, naar een land en naar de hele wereld.

ZELFEISEND

Wij kiezen voor continue verbetering en innovatie. Wij willen voortreffelijk zijn en als zodanig worden waargenomen. Wij willen een waarde toevoegen. Wij zijn vastberaden en volhardend om onze doelstellingen te bereiken en te blijven groeien.

GEVOELIG

Wij bewonderen en erkennen het werk van de besten. Wij kunnen luisteren: wij bevorderen het overleg met onze medewerkers, collega's, klanten, leveranciers, markten... Wij passen ons aan de bijzonderheden van elke markt aan om te kunnen groeien. Wij zijn in staat om op nieuwe behoeften in te spelen.

INTERNATIONAAL

We willen overal aanwezig zijn.

BESCHEIDEN

In ons gedrag stellen wij ons bescheiden op, en vermijden zelfingenomenheid of ijdelheid.

GERICHT OP GELIJKHEID

Al onze handelingen zijn gebaseerd op beginselen van gelijkheid tussen onze medewerkers, waarbij mannen en vrouwen dezelfde mogelijkheden worden geboden.

FLEXIBILITEIT T.A.V. VERANDERINGEN

Wij gaan nieuwe uitdagingen niet uit de weg en passen ons aan nieuwe situaties, aan verschillende culturen en beschavingen aan en zijn daarbij altijd op zoek naar de constante verbetering van onze processen.

© Cosentino S.A. All rights reserved