Slide background

Eduarda en Eduardo Cosentino, de ouders van de huidige eigenaren van de Cosentino Groep, begonnen hun activiteiten voor de exploitatie van steengroeven en de basisbewerking van marmer in de jaren ‘40 in Macael (Almería).

De ervaring van de familie Cosentino in de marmersector bracht de tweede generatie erop om in 1979 Mármoles Cosentino S.A. op te richten. Dit was een bedrijf dat begon met 17 werknemers, op initiatief van Francisco Martínez-Cosentino Justo, samen met zijn broer Eduardo Martínez-Cosentino. Enkele jaren later sloot de derde broer, José Martínez-Cosentino Justo, zich bij hen aan. Zij hadden toentertijd reeds een klein marmermagazijn in Barcelona, dat beheerd werd door Eduardo.

In de loop van de jaren 80 breidde Mármoles Cosentino, S.A. haar handelsactiviteiten uit op verschillende plaatsen in Spanje en Europa. De gebroeders Martínez-Cosentino waren zich er echter al van bewust dat hun activiteit zich niet moest beperken tot de winning en omvorming van het "Blanco Macael" marmer en besloten daarom om een nieuwe strategie van diversificatie en internationale expansie te wagen, door middel van onderzoek en innovatie.

Aan de hand van onderzoek en ontwikkeling startte Cosentino een ambitieus project dat zijn hoogtepunt zou bereiken met de bouw van een revolutionaire fabriek waar men in 1990 begon met de productie van Silestone®. Vijf jaar later zou dit product succes boeken op het gebied van keukenwerkbladen.

Doordat het bedrijf bleef onderzoeken en ontwikkelen, ontstonden later andere materialen die een baanbrekende plaats innemen in hun respectieve sectoren, zoals ECO®, het gerecyclede oppervlak van Cosentino; Sensa®, de granietcollectie van de onderneming met een exclusieve bescherming tegen vlekken; of het meest recente materiaal, Dekton®, een innoverend ultracompact oppervlak dat wereldwijd een revolutie in de wereld van architectuur en design wil teweegbrengen.

De vastberaden keuze voor het creëren van innoverende en hoogwaardige materialen en oplossingen voor de wereld van architectuur en design, is altijd gepaard gegaan met de vastbeslotenheid om de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf te stimuleren.

HISTORIE

1940-1979

De eerste leden van de familie Martínez-Cosentino wijden zich aan de exploitatie van marmergroeven in Macael en aan de vervaardiging van basisproducten in natuursteen.

1979

De gebroeders Martínez-Cosentino Justo (tweede generatie van de familie) richten de firma Mármoles Cosentino S.A. op.

1985

Cosentino opent zijn eerste verkoopfilialen in Frankrijk en Duitsland.

1990

Cosentino ontwikkelt Silestone.

1997

Het eerste filiaal van het concern wordt opgericht: C&C North America.

1999

Cosentino Northwest Europe (Nederland) wordt opgericht.

2000

Cosentino Latina Vitória (Brazilië) wordt opgericht.

2002

Cosentino UK (Londen) wordt opgericht.

2003

Cosentino Süd-Deutschland (Duitsland) wordt opgericht.

2005

Lancering van het nieuwe antibacteriële Silestone. Aankoop van US Stone.

2006

Cosentino Göteborg, Cosentino Porto (Portugal) en Cosentino Italia worden opgericht. Aankoop van Svenks Stemlijo (Malmö-Zweden).

2007

Nieuwe logistieke installaties en fabrieken in Europa en de VS. Cosentino vestigt zich in Mexico.

2008

Cosentino Swiss, Cosentino Belgium en Cosentino Scandinavia worden opgericht. Opening van centra in Manchester, Venetië, Berlijn, Düsseldorf en Göteborg.

2009

We kopen 100% van het filiaal in de VS.

2010

Start van de uitbreiding van het industriepark van Cosentino voor de plannen van toekomstige fabrieken.

2011

Cosentino Australia: Eerste Center in Sidney.

2012

Internationale uitbreiding: USA, Brazilië, Noorwegen en UK.

2013

Lancering van Dekton. Aanwezigheid in meer dan 70 landen.

2014

Cosentino City Singapore wordt opgericht.

1980

2005

2010

2014

© Cosentino S.A. All rights reserved