Slide background

Cosentino heeft momenteel over de hele wereld 7 productiefabrieken, 12 natuursteengroeves en 13 bewerkingsfabrieken.

De multinational omvat 7 productiesites (6 in Almeria, Spanje en 1 in Brazilië), 13 productiecentra voor keuken- en badkameroppervlakken (12 in de Verenigde Staten en 1 in Almeria), 1 intelligent logistiek platform (in Spanje), 2 distributiehubs (in de VS) en wereldwijd meer dan 90 Cosentino Centers (grote distributie- en serviceplatformen).

De groep heeft momenteel bijna 3,450 werknemers, waarvan meer dan 1,750 werkzaam zijn in Spanje.

Spanje Industriepark en hoofdkantoor

Met een totale oppervlakte van meer dan een miljoen vierkante meter vormt het industriepark van Cosentino Group het hart van de productie, de administratie en de logistiek. Van hieruit beheert en controleert de groep haar wereldwijde distributiesysteem.

Naast de hoofdzetel van de groep liggen ook de belangrijkste productiefaciliteiten in dit park: de drie fabrieken van Silestone® en Eco by Cosentino®, de marmerfabriek van Cosentino, een moderne fabriek voor de productie van werkbladen en een site die zich toelegt op het produceren van speciale materialen en miljoenen staaltjes. In het industriepark van Almeria vinden we ook de nieuwe fabriek van Dekton® by Cosentino en een uniek, intelligent en volledig geautomatiseerd logistiek platform.

Brazilië Granietinstallaties

De enige fabriek van de groep die buiten het industriepark van Almeria ligt, is de granietverwerkende fabriek van Brazilië.

Cosentino Latina, de in Vitoria gevestigde dochter van de groep, is een van de grootste granietproducenten van Brazilië, is uitgerust met geavanceerde machines en past hoogtechnologische en milieuvriendelijke processen toe.

De fabriek levert over de hele wereld graniet met de exclusieve Sensa by Cosentino® vlekbestendige behandeling en strekt zich uit over meer dan 45.000 m2, waarvan bijna 20.000 m2 gebouwen.

© Cosentino S.A. All rights reserved