Slide background

SILESTONE®: TELEFÓNICA FLAGSHIP STORE MADRID

Telefónica is een van's werelds belangrijkste telecommunicatiebedrijven dankzij haar leidende positie en aanwezigheid in meer dan 24 landen en regio's. Telefónica staat dicht bij haar klanten, verbetert de kwaliteit van leven voor mensen, vergemakkelijkt bedrijfsontwikkeling en draagt bij aan de vooruitgang van de gemeenschappen en landen waar zij actief is door innovatieve diensten aan te bieden gericht op informatie-en communicatietechnologie.

De waarden van dit grote bedrijf vloeien voort uit innovatie, van technologie omzetten in iets dat eenvoudig te begrijpen en te gebruiken is. Concurrerend, want het is niet tevreden met verwezenlijkingen uit het verleden maar streeft naar het worden van een wereldleider in telecommunicatie. Open, omdat het werkt op een duidelijke en transparante manier en toegankelijk voor iedereen door middel van dialoog is. Begaan, wat blijkt uit het nakomen van haar beloften. En betrouwbaar, het resultaat van betrouwbaarheid en vertrouwen.

TECHNISCHE SPECIFICATIE
PROJECT:Reorganisatie van het Telefónica gebouw
LOCATIE:Gran Vía 28, Madrid
HET TEAM:Quanto Arquitectura
Miguel Ángel García Alonso (architect)
Kilika (interieur)
Luis Corbella (interieurarchitect)
Jesús Manzano (sociaal directeur)
Brandimage (imagen) (imagen)
MATERIALEN:Silestone® en Scalea®
KLEUR:Blanco Zeus
Verde Fun
Negro Latina
DIKTE:20 mm
AFMETINGEN:Scalea®: 600 x 400 mm
Silestone®: 1200 x 1200 en 1200 mm x 600 mm

De gekozen kleur was Blanco Zeus, hoewel een kleine hoeveelheid Verde Fun werd gebruikt voor 25 m2, voor een vleugje kleur te geven aan de rustruimte.

TELEFÓNICA, EEN ICONISCH GEBOUW EN DEEL VAN DE GESCHIEDENIS VAN MADRID

Sinds 1929, is het Telefónica gebouw in Madrid, gelegen op 28 Gran Vía, uitgegroeid tot een van de meest iconische gebouwen in de stad. De constructie - een imitatie van de eerste wolkenkrabbers van New York – begon in 1925, volgens het ontwerp van architecten Lewis S. Weeks en Ignacio Cárdenas, en met de medewerking van Luís Feduchi.

Het gebouw werd gerenoveerd in 1992 en het oorspronkelijke ontwerp, evenals het enkelvoud interieur, werd gerespecteerd. De begane grond en de eerste verdiepingen veranderden van huisvesting van de Klantenservice naar de huisvesting van de kunstcollecties van het bedrijf en de telecommunicatie Museum.

Telefónica is een toonaangevend, innovatief bedrijf dat zichzelf voortdurend vernieuwd. Het gebouw heeft net haar laatste wijziging ondergaan en is nu een nieuwe, open, innovatieve en moderne ruimte, dat product en klant direct met elkaar verbind.

FLAGSHIP STORE

Telefónica heeft dus van deze ruimte zijn Flagship Store gemaakt. Ze hebben hun ruimte heropend voor de straat, waardoor het gebouw meer toegankelijk werd, zowel met betrekking tot de fysieke vorm, evenals de renovatie. Het hield ook eventuele toekomstige en mogelijke aanpassingen van het gebouw in gedachten, moest het zich moeten aanpassen aan nieuwe eisen en dagelijks veranderende nieuwe technologieën moeten integreren.

Dit gebouw trekt allerlei soorten bezoekers en integreert het bedrijf met de meest iconische straat in Madrid, de Gran Vía, waar het verleden en zijn geschiedenis samenkomt met het heden en de technologie en de groei.

BETROKKENEN

Dit nieuwe project werd toegekend aan het internationale multidisciplinaire team geleid door Quanto Arquitectura, in samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Brand and Image - en de interieur en industriële design deskundigen Kilika, S.A. Samen, zetten zij het voormalige customer services Center om naar een grote technologisch, commercieel en cultureel centrum, door het combineren van de concepten van winkel en tentoonstellingsruimte.

"' We kozen voor Silestone® omdat dit materiaal zicht het best aanpast aan een dergelijke ambitieus project '"
Luis Corbella hoofd interieur ontwerper van het project

Meer dan 1.500 m2 Silestone®

Silestone® werd gekozen voor de vloer van deze ruimte dankzij haar unieke vermogen om de impact en kracht in de gekozen indeling te weerstaan. Voor dit project bekleedt het een oppervlakte van meer dan 1.500 m2.

© Cosentino S.A. All rights reserved