Slide background

Dekton® & Silestone® by Cosentino: Spaans Paviljoen EXPO MILANO 2015

Cosentino heeft bijna 1.000 m2 van het ultracompacte oppervlak Dekton® geleverd voor Spaans Paviljoen Expo Milano 2015. Het materiaal is toegepast op de vloer van de openbare en multifunctionele ruimte, de tentoonstellingsruimte, de groentetuin, en in de ateliers en horecazones. Het materiaal wordt ook aangebracht op het blad van de tapasbar, de bar van het auditorium en de VIP area, en op de trap die toegang verleent tot het restaurant op de tweede verdieping. Daarnaast heeft Cosentino drie wasbakken uit het kwartsoppervlak Silestone® aan het Spaanse Paviljoen geleverd.

Het Spaanse paviljoen, dat is ontworpen door studio b720 van Fermín Vázquez, wil de hoge kwaliteit van de huidige Spaanse architectuur uitdragen. Het paviljoen, met een oppervlak van meer 3.000 m2 , doet denken aan een dubbele serre, met een houten skelet. De geometrie is duidelijk en evenwichtig, een combinatie van de twee concepten die centraal staan in het paviljoen: traditie en innovatie. Deze dualiteit blijkt ook uit de belangrijkste ruimtes van het gebouw: het auditorium of de multifunctionele ruimte, de tentoonstellingszaal, groentetuin, een restaurant, twee bars, de winkel en ateliers.

Project details
PROJECTSpaans Paviljoen. Expo Milano 2015
Datum van de tentoonstelling:1.5.2015 tot 31.10.2015
TOTALE AFMETINGEN:
Architectuur Studio:Estudio b720 Fermín Vázquez arquitectos
Cosentino Materialen:Dekton® Zenith
Dekton® Domoos
Silestone® Eco Line Riverbed
Toepassing binnen- en buitenvloeren
Cosentino MaterialenToepassingKleurDikteHoeveelheidFormatenAfmetingen paviljoen
DektonVloerenZenith2cm760m2Tot zes verschillende afmetingen: 14x200cm; 66x134cm; 66x136cm; 70x121cm; 70x136cm; 70x210cm.Tomaten Gnoom vloer
Vloer eerste en tweede etage
DektonVloerenDomoos2cm100m2Tot zes verschillende afmetingen: 14x200cm; 66x134cm; 66x136cm; 70x121cm; 70x136cm; 70x210cm.Auditorium Bar / Tapas Bar / VIP area
DektonTrappenZenith2cm12,40m2Trappen
Toegang Restaurant (2e verdieping)
DektonBuitentoepassingenZenith2cm30m2Groententuin
DektonWerkbladenZenith2cm3Afmetingen 16 m werkblad tapas bar (breedte = 0.60 m), 10 m werkblad auditorium bar (breedte = 0.80 m) en 5.40 m werkblad VIP area bar (breedte = 0.30 m).
SilestoneBadkamer model Armony Serie Eco Line, Kleur Riverbed3Badkamer

Het tomatengenoom, een van de belangrijkste attracties van het Spaanse paviljoen

Een van de meest aantrekkelijke en innovatieve ontwerpideeën in het paviljoen is de afdruk van het tomatengenoom op de Dekton® platen van de vloer in de tentoonstellingszaal en openbare ruimte op de begane grond.

De slogan 'De taal van de smaak' gaf het architectenbureau Fermín Vázquez de inspiratie om het genoom van de tomaat af te beelden - een van de belangrijkste ontdekkingen op het gebied van biotechnologie en wetenschappelijk onderzoek van de laatste tijd. De sequentie van het tomatengenoom werd bepaald in 2012. Dit was een belangrijke stap die heeft geleid tot een snellere veredeling van landbouwgewassen en een betere toekomst voor de landbouw.

De studio b720 koos Dekton® als partner om dit indrukwekkende design te creëren. De tafels in Dekton® 2 cm in de kleur Zenith werden gepersonaliseerd door met een inkjetprinter de DNA- sequentie af te drukken, met het silhouet van een tomaat op een schaal van grijstinten.

Bij Dekton® kan het ontwerp immers sterk worden aangepast. Daarom is het ideaal voor ontwerpers en architecten overal ter wereld.

Het materiaal kan worden bedrukt met een ontwerp dat de professional heeft uitgekozen, met een geavanceerde.

Inkjettechnologie die uniek is in de steenindustrie.

Daarnaast is het onderhoudsgemak een groot voordeel voor gebouwen met een hoge mate van activiteit.

Een ander groot voordeel dat Dekton® biedt is het feit dat elementen op maat gemaakt kunnen worden in oppervlakken met grote afmetingen (Dekton® plaatafmeting is 3200x1440mm), met een minimale naad van 2mm.

Dekton® voordelen voor keuken- en barbladen:

De uitzonderlijke technische kenmerken van Dekton® maken het een ideaal materiaal voor keuken- en barbladen zowel in particuliere woningen en voor professioneel gebruik. Dekton® is een onbrandbaar product met een uitstekende weerstand tegen warmte, waardoor rechtstreeks contact met hete voorwerpen mogelijk is.

Dekton® voordelen in tuinen:

De zeer lage porositeit van Dekton® en zijn hoge weerstand tegen hydrolyse, staat de toepassing van het materiaal in zeer blootgestelde buitenruimten, zoals de moestuin, toe.

Silestone® Eco Line, ook aanwezig in het Spaans Paviljoen:

De bijdrage van Cosentino wordt aangevuld met drie Armony wastafels, gemaakt uit Silestone® voor badkamers. De wastafels met afmetingen van 90x47cm en 120x47cm uit de kleur Riverbed van de Eco Line, het ecologische alternatief van Silestone®. Deze collectie bestaat uit ten minste 50% gerecyclede materialen waaronder glas, kristal en porselein.

Silestone® voordelen voor badkamers:

Silestone®’s natuurlijke schoonheid en fysische mechanische eigenschappen, waaronder hoge weerstand tegen vlekken, krassen en schokken, maken dit het ideale materiaal voor gebruik in badkamers. De Silestone® badkamercollectie herontdekt de badkamer dankzij het maatwerk concept met grote elementen, die zorgen voor meer integratie en continuïteit in de ruimte. Dankzij grote formaten van de elementen zijn er slechts een minimaal aantal naden nodig, wat zorgt voor een grotere visuele continuïteit en betere hygiëne.

Expo Milano 2015 & Cosentino Group

Na de Expo van 2010 in Shanghai, is in 2015 Milaan de beurt. Van 1 mei tot 31 oktober, zal Milaan gastheer zijn van een van de meest belangrijke gebeurtenissen van het jaar. 144 landen nemen deel, en meer dan 20 miljoen mensen worden verwacht voor een bezoek aan de universele Expo. Geschat wordt dat het Spaanse paviljoen in totaal ongeveer 2,2 miljoen bezoekers zal ontvangen, dat zijn ongeveer 12.000 bezoekers per dag.

Met de officiële slogan "Voed de planeet, energie voor het leven", wil Expo Milano niet alleen worden herinnerd vanwege haar architectuur en de activiteiten, maar ook vanwege haar input tot debat en onderwijs inzake voeding, voedsel en wereldwijde bronnen. Het Spaanse voorstel is gebaseerd op de slogan "De taal van smaak", die zal worden geprojecteerd op twee basisconcepten: traditie en innovatie.

De Cosentino Group verdeelt momenteel haar producten in meer dan 80 landen, met haar eigen activa in 26 van deze landen. Cosentino is toegewijd aan dit mondiale evenement en deelt de kernwaarden en thematische fucus punten van de Expo en Spanje's voorstel: voedsel, keuken, efficiëntie in middelen, design en technologische innovatie zijn ook fundamentele kenmerken van het bedrijf uit Almeria.

Dekton® en Silestone®, materialen met gecertificeerde kwaliteit:

  • ISO 14001: 2004: deze erkenning certificeert en versterkt de voortreffelijke kwaliteit van het Cosentino Quality and Environmental Management System.
  • ISO 9001: 2000: deze certificering onderschrijft Cosentino's betrokkenheid bij continue verbetering van de kwaliteit van de diensten en producten aangeboden aan klanten wereldwijd.
  • GREENGUARD: Dekton® en Silestone® werden geanalyseerd door het Greenguard-programma, waarin wordt verklaard dat geen van beiden VOS (vluchtige organische stoffen) uitstoten. Dekton® en Silestone® beschikken over de Greenguard en Greenguard Gold certificering.
  • NSF: Dekton® en Silestone® zijn getest en beoordeeld door NSF onder NSF/ANSI 51, oftewel een toxicologische evaluatie van alle ingrediënten van het product, door middel van proficiency testen en het succesvol passeren van ongeplande audits jaarlijks in alle fabrieken.
  • LGA: certificering door de Duitse consulting firma LGA QualiTest GmbH, waarin de hoogste niveaus van hygiëne in producten worden gesteld.
  • Cradle to Cradle: Silestone® Eco Line heeft het 'Cradle to Cradle' certificaat verkregen, een meetbare systeem dat totale recycling en duurzaamheid bevordert, in belangrijke architectuur en bouw trends.
  • LEED: Dekton® en Silestone® Eco Line toevoegen punten toe voor het LEED beoordelingssysteem, ontwikkeld door de Green Building Council om ecologische constructies te standaardiseren.
  • EPD: Milieugebonden productverklaring verleend door "The International EPD Consortium" voor Silestone® Eco Line. Cosentino heeft de milieu-impact van de productie van Silestone® Eco Line geanalyseerd in fabrieken en alle indirecte en bijbehorende processen die bestaan uit meer dan 1.500 productieprocessen en 200 grondstoffen.
  • ETE / ETA: Product milieuverklaring verstrekt door "The International EPD Consortium" toekent aan Silestone® Eco Line. Cosentino werd geanalyseerd onder strikte evaluaties voor de productie van Silestone® Eco Line in haar fabrieken en alle de indirecte en bijbehorende processen. Ze omvatten meer dan 1500 productieprocessen en 200 grondstoffen.
© Cosentino S.A. All rights reserved