Slide background

PREXURY: LE CABRERA, COCKTAILS & GASTROBAR, MADRID

Le Cabrera, een restaurant en cocktailbar die geopend werd in januari 2010, ligt in het hart van Madrid en is eigendom van de beroemde Catalaanse chef Sergi Arola en de jonge Argentijnse barman Diego Cabrera. De eerste staat bekend om zijn professionele carrière en zijn twee Michelin-sterren. De laatste heeft een revolutie teweeggebracht in de Madrileense cocktail scène.

Op de eerste verdieping van deze nieuwe bar en eetgelegenheid worden, haute cuisine, tapas, voorgerechten en gerechten om te delen aangeboden. Beneden is de grotere ruimte gewijd aan de creatie van cocktails.

De persoon die verantwoordelijk is voor de harmonie die tussen deze twee ruimten bestaat is de architect en interieurarchitect Luis Galliussi. Hij is erin geslaagd om een originele, moderne stijl te creëren met behulp van een retro en hedendaags decor.

Deze en andere aspecten, zoals design, kwaliteit en presentatie zijn wat best Le Cabrera bepaalt omdat daarin Cosentino, vandaar dat Prexury-een van de collecties van de groep-werd gekozen voor de bekleding van de bars.

TECHNISCHE SPECIFICATIES
PROJECT:Wandbekleding voor de bars van Le Cabrera, Cocktails & Gastrobar
LOCATIE:Bábara de Braganza 2, Madrid
HET TEAM :Luis Galliussi (architect en interieurontwerper)
Mármoles y granitos Luismar S.A. (installatiebedrijf)
MATERIALEN:Prexury
KLEUR:Wild Agate
DIKTE:3 cm
AFMETINGEN:1e bar (L-vormig): twee niveaus 25 en 30 cm breed met 15 en 18 cm verstekrand respectievelijk, in twee stukken 5.84 en 2.29 lang.
2e bar (rechthoekig): 4,34 x 60 cm, met een verstekrand van 20 cm.

LE CABRERA, EEB HARMONIEUZE MIX

In Madrid is er nu een MIX, een plek waar tapas gegeten kunnen worden in een bar die zitplaatsen heeft voor 14 personen terwijl je bediend wordt van een van de beste cocktails in Madrid.
Voor deze gastrobar, waarvan de focus lag op verlichting en meubels, had Luis Galliussi het briljante idee om de bars van de ruimte in de schijnwerpers te zetten.

Zijn grote vriend, Sergi Arola, gaf hem de vrije teugel om de ruimte te wijzigen waar eerder Mexicaans eten geserveerd werd. De uitdagingen in het design lagen in de vrij kleine ruimte die verdeeld was in twee delen.

OORSPRONKELIJKE IDEE

Het oorspronkelijke idee was om een comfortabele plek te creëren waar mensen zich thuis zouden voelen met vleugje hedendaagse kunst en een verwijzing naar dingen die prettige herinneringen oproepen bij bezoekers en hun een goed gevoel geven.

Zo kreeg Luis Galliussi het idee voor de bars bekleedt met Prexury als focuspunt van Le Cabrera dat ook in perfecte harmonie stond met de rest van het decor.

14m2 Prexury

Met de uitstraling van echte Agaat, is de 14m2 Wild Agate by Prexury een echte blikvanger voor iedereen die binnenkomt. De voornaamste eigenschappen zijn de afmeting, de verlichting, de hardheid, sterkte en schoonheid. Elementen die dit product geschikt maken voor iedere ruimte of bekleding.

PREXURY, DE JUISTE KEUZE

Wild Agate was gekozen uit de twaalf beschikbare Prexury kleuren. Deze 'semiprecious stone' vervaardigd uit Agaat en Kwarts, wordt gekenmerkt door de flamboyante banen in helder blauw, vandaar het woord 'wild'. De grote, ingezette kristallen worden vaak toegepast in sierraden en er wordt beweerd dat deze edelsteen algemene genezing stimuleert. Ook wordt er gezegd dat deze mineraal een sterke energie uitstraalt en revitaliserende eigenschappen heeft. Het zou ook de zintuiglijke perceptie en concentratie verbeteren.

© Cosentino S.A. All rights reserved