Slide background

DEKTON® BY COSENTINO: KANTOOR CAJAMAR GROUP ALMERÍA

Voor de gevel van het nieuwe hoofdkantoor van cajamar werd Dekton®, in de kleur sirocco, gebruikt. Dit materiaal is namelijk uniform van kleur, heeft weinig aders en het tracht geen andere steensoort of een ander bestaand materiaal ‘te evenaren”. Dekton® heeft de gevel een geheel eigen identiteit gegeven en de kleur sirocco heeft daar niet in het minst toe bijgedragen. De grijze kalksteen van sirocco
is pure elegantie en de textuur geeft het materiaal een geheel natuurlijke uitstraling en soberheid.

Het interessantste architectonische kenmerk van
het gebouw is het esthetische contrast ontstaan
door de drie soorten gevel: een lang wit geheel van fotokatalytische glasvezelversterkte betonplaten, een geventileerde Dekton® gevel in de kleur sirocco en een gordijngevel beschermd door keramische lamellen.

Een andere kenmerkende eigenschap is de esthetische continuïteit van het ontwerp, een effect verkregen dankzij de buitenvloeren van Dekton®, kleur Danae.
Dit materiaal is op een discrete en elegante manier gebruikt tot in het gebouw zelf en alle externe ruimten waartoe het publiek toegang heeft zijn ermee bekleed.

PROJECTGEGEVENS
Naam:Edificio grupo cajamar

Adres / Locatie:Parque tecnológico de Almería (PItA) Avda. de la Innovación, 1
Autovía del Mediterráneo (A-7). exit 460, Almería
Openingsdatum / inwijding van de renovatie:2015
Totale gerenoveerde oppervlakte:19,608.13 m2
Architectenbureau:Arapiles 
Arquitectos Asociados 15, s.L.P.
Architecten:Alfonso Monje de Pro, Luis Fernández Martínez, Ma del Mar Fernández viciana and segundo cañadas espinar
Calculator:Antonio Pérez garcia
COSENTINO MATERIALENToepassing ventilated façade materiaal
Material: Dekton® by cosentino
Kleur: sirocco

Dikte: 12 mm
Hoeveelheid: 2,000 m2

Formaten: 2.46x0.71m and 1.22x0.71m


Oepassing: Indoors flooring, outdoors paving, wall cladding and lifts
Material: Dekton® by cosentino
Kleur: Danae
Dikte 12 mm

Hoeveelheid 2,500 m2

Formaten: large format pieces e.g. 1.33x1.36. 1.33x1.26m.or trapezoidal pieces 1.55/1.67x1.36m. 1.67/1.71x0.51m.


Toepassing trappen

Materiaal: Dekton® by cosentino

Kleur: Danae

Dikte: 12 en 20 mm

Hoeveelheid: 1.000 strekkende meter

Formaten: grote platen, bijv. 2,55x0,32 m traptreden. 2,55x0,16 m stootborden. 2,55x1,22 m bordes. 3,20/2,76x0,32 m trapeziumvormige
treden (95o trappenhuis).


Toepassing: Badkamerbeplating
Material: Dekton® by cosentino
Kleur: Kadum

Dikte: 12mm
Hoeveelheid: 45 m2

Formaat: platen van groot formaat, bijv. 2,40x0,80 m

Duur van het Project:18 maanden
Projectontwikkelaar:cajas rurales Unidas, s.c.c.

VOOR ZOWEL VLOEREN BINNEN ALS BUITEN HET GEBOUW IS, DEKTON®, IN DE KLEUR DANAE, GEBRUIKT.


Er moest een erg lichte kleur worden gebruikt met een zonnereflectiecoëfficiënt of srI > 78, zodat een “warmte-eilandeffect” werd vermeden. Dekton®, in de kleur Danae, geïnspireerd op de romeinse travertijn, met een crèmekleurige en matte afwerking die klassieke warmte uitstraalt, voldeed perfect aan de technische eisen van het gebouw.

Het idee om Dekton®, in de kleur Danae, eveneens voor het interieur van het gebouw te gebruiken, paste perfect bij de beslissing om druk belopen zones te onderscheiden van ruimtes die minder belopen worden. Men kan zien hoe het materiaal via de vloer van buitenaf het gebouw ingaat en visueel harmonisch overgaat in de hal, met inbegrip van de trappenhuizen, wat een warm en tevens uniform design oplevert.

De voordelen en gunstige eigenschappen van Dekton®

De voordelen en gunstige eigenschappen van Dekton® voor een gevel van deze afmetingen en kenmerken zijn:

Met Dekton® is een uniform ontwerp mogelijk, waarbij alle wanden van het gebouw zijn bedekt met één soort bekleding. Kwaliteiten zoals een hoge weerstand tegen ultraviolette stralen, vorst- en dooibestendigheid, kleurvastheid en hoge corrosieweerstand zijn essentiële eigenschappen voor het gebruik op buitengevels van deze aard.

Het feit dat het gemakkelijk te monteren is - dankzij de precisie van het materiaal dat een structuur voor de ondersteuning ervan bevat - is eveneens belangrijk. De verbinding tussen het voor de bevestiging gebruikte cAt 1 Wandegar- systeem en de Dekton® platen is erg goed.

De voordelen die worden geboden door Dekton® vloeren, zowel binnen als buiten een gebouw van deze eigenschappen:

De grootte van de Dekton® platen geven ruimtes die met dit materiaal worden bekleed een kwalitatief voortreffelijke en heldere uitstraling.

Vanuit functioneel oogpunt maken eigenschappen als de hardheid en duurzaamheid het materiaal perfect voor ruimten die intensief gebruikt worden. Daarnaast is het dagelijkse onderhoud eenvoudig wat een belangrijk pluspunt is voor gebouwen met een hoog activiteitenniveau.

De voordelen en gunstige eigenschappen die Dekton® een specifieke toepassing zoals een trap biedt:

Trappen zijn een voortzetting van de vloer
van het gebouw en worden dagelijks druk betreden. Dekton® is een ideaal oppervlak voor druk belopen ruimtes en is duurzaam dankzij
zijn hoge slijtvastheid, hardheid en sterkte.

Een andere gunstige eigenschap van Dekton® (die voor dit project een van de belangrijkste punten van overweging is geweest), is dat de treden zijn gemaakt uit één stuk zonder voegen ertussen.

DEKTON®, IN DE KLEUR DANAE, IS GEBRUIKT VOOR DE TRAPPENHUIZEN VAN DE KANTOREN

In het bijzonder omdat de trappenhuizen in het gebouw weinig daglicht krijgen. Door de lichte crèmekeur van Dekton® Danae worden deze ruimten niet donker en wordt het zicht stap na stap, trap na trap bevorderd.

DEKTON®, IN DE KLEUR
KADUM, IS GEBRUIKT VOOR
DE WANDBEKLEDING VAN DE TOILETRUIMTES OP DE BEGANE GROND.

Dankzij de Kadum kleur en het industriële aspect, krijgt de ruimte een unieke, tijdloze en verfijnde uitstraling vol schoonheid en perfectie.

Dekton® is ideaal voor werkbladen, vloeren en de bekleding van badkamers en toiletruimtes dankzij zijn uitstekende waterbestendige kwaliteiten. Dankzij zijn hoge weerstand tegen hydrolyse, verandert het materiaal niet, noch qua samenstelling noch qua uiterlijk, alshet voor lange tijd in aanraking komt met vloeistoffen. Dit garandeert de duurzaamheid van het materiaal, alsmede het gemakkelijke dagelijkse onderhoud. Hierdoor is Dekton® het perfecte materiaal voor de toiletruimtes van de begane grond van het gebouw.

PRIJZEN EN CERTIFICATEN VAN HET NIEUWE KANTOOR VAN CAJAMAR GROUP

Het nieuwe hoofdkantoor van cajamar heeft
de LEED GOLD-certificering voor duurzame gebouwen, die is verstrekt door de US green Building council. voor deze certificering wordt door een gespecialiseerd en onafhankelijk agentschap gecontroleerd of het gebouw voldoet aan hoge efficiëntienormen voor duurzame bouw, met inbegrip van aspecten
die verband houden met energie-efficiëntie, gebruik van alternatieve energie, verbetering van de milieukwaliteit binnenshuis, efficiëntie van het gebruik van water, hiaten in de duurzame ontwikkeling en de selectie van de gebruikte materialen. Momenteel zijn er in spanje 49 gebouwen die de LEED GOLD-certificering hebben waarvan slechts één in Andalusië.

Verder heeft het gebouw de energielabel
“A” ontvangen van het Andalusische energieagentschap wegens de vermindering van de energiebehoefte van verwarming, daken en airco- en ventilatiesystemen.

Ten slotte voldoet dit cajamar kantoor, volgens de parameters van de Duurzaamheidsrichtlijn van het technologiepark, aan 98 van
de 100 duurzaamheidsparamaters en is het als ‘excellent’ aangetekend.

© Cosentino S.A. All rights reserved